Λευκός Παράδεισος, Ταξίδι Στο Βόρειο Πόλο

Συγγραφέας: Latrelle, Francis
Εκδόσεις: ΚΑΠΟΝ
Διαθεσιμότητα:in stock 1 item(s)
Κωδικός Προϊόντος:ΒΙΒ14207
40,00 €

Περιγραφή

Πρόλογος Claude Lorius, μετάφραση Κώστας Μ. Σταματόπουλος, καλλιτεχνική επιμέλεια Benoit Nacci, Αθήνα 2006, σελ. 232. Βιομηχανική βιβλιοδσία με περικάλυμμα, σχήμα 4ο πλάγιο (27x32), σε πολύ καλή κατάσταση.

Στην Αρκτική επιβιώνουν πληθυσμοί γηγενείς εδώ και χιλιετίες. Τάρανδοι και καριμπού, φώκιες και φάλαινες, αρκούδες και σκυλιά που σέρνουν τα έλκηθρα, έκαναν δυνατή την επιβίωση των νομάδων κυνηγών σ’ έναν αφιλόξενο κόσμο. Οι πολιτισμοί αυτοί πλήττονται σήμερα από τις οικονομίες των «ανεπτυγμένων» κρατών.

O Βόρειος Πόλος, το μαγευτικό αυτό βασίλειο της σιωπής, έδινε την εντύπωση ότι για πάντα θα έμενε αναλλοίωτο μέσα στην απεραντοσύνη των πάγων. Όμως, το σύνολο των πάγων υποχωρεί, οι παγετώνες της Γροιλανδίας αποσπώνται και η μυθική αυτή έκταση, απειλούμενη από την άνοδο της θερμοκρασίας, σιγά σιγά καταστρέφεται. Από την πρώτη του αποστολή το 1987, ο Francis Latreille, με τις φωτογραφίες του, μας δίνει τη μαρτυρία του γι’ αυτόν τον κόσμο. Συνάντησε τους κατοίκους αυτών των αφιλόξενων περιοχών και, πέρα από το θαυμασμό του για τον τόπο τους και τον τρόπο ζωής τους, προσφέρει, στις παραμονές του τετάρτου Διεθνούς Έτους των Πόλων, έναν φόρο τιμής στο Λευκό παράδεισο, σε αυτούς που τον κατοικούν, στην επιστημονική έρευνα που έγινε στην Αρκτική και στο εξαιρετικό φως της.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ