Η Μαρία Η Μαγδαληνή Και Το Άγιο Δισκοπότηρο

Συγγραφέας: Starbird, Margaret
Εκδόσεις: Α.Α. ΛΙΒΑΝΗΣ
Διαθεσιμότητα:in stock 1 item(s)
Κωδικός Προϊόντος:3K35782
12,00 €

Περιγραφή

Πρώτη έκδοση, μετάφραση Ρένα Καρακατσάνη, Αθήνα 2005, σελίδες 298. Χαρτόδετο, σχήμα 8ο (20x14), σε εξαιρετική κατάσταση.

Σε αυτό το γοητευτικό και τολμηρό έργο εξετάζεται το αληθινό νόημα του Αγίου Δισκοπότηρου και ο παραμερισμός του θηλυκού στοιχείου από την πρώιμη εκκλησία, ενώ παρουσιάζονται κάποιες συγκλονιστικές αποκαλύψεις που μπορεί να αλλάξουν για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται κανείς το χριστιανισμό.
Στο βιβλίο "Η Μαρία η Μαγδαληνή και το Άγιο Δισκοπότηρο" επιχειρείται η αναζήτηση του ξεχασμένου ιερού θηλυκού στοιχείου, με την ελπίδα ότι η αποκατάστασή του θα βοηθήσει στην επάνοδο μιας υγιούς ισορροπίας στον πλανήτη Γη.
Η Μάργκαρετ Στάρμπερντ διατυπώνει τα συμπεράσματά της έπειτα από επισταμένη μελέτη της ιστορίας, της εραλδικής, του συμβολισμού, της μεσαιωνικής τέχνης, της μυθολογίας, της ψυχολογίας και της ίδιας της Αγίας Γραφής.
Η Στάρμπερντ αναζητά την αλήθεια, δεν υπερασπίζεται ένα δόγμα. Αναγνωρίζει ότι η ορθοδοξία θεωρείται ορθόδοξη επειδή νίκησε και όχι απαραίτητα επειδή πρεσβεύει την αλήθεια. Επιδιώκει να αποκαταστήσει τη θηλυκή πλευρά της χριστιανικής ιστορίας, που όχι μόνο έχει αποσιωπηθεί, αλλά έχει υποστεί σφοδρή απόρριψη. Η αφήγησή της είναι συναρπαστική και διεισδύει σε περιοχές της σκέψης από καιρό παραμελημένες. Έτσι, η Μαγδαληνή, η Μεγάλη Μαρία, αναδύεται με νέα δύναμη. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ